Levering indenfor 1-3 hverdage

BOOK TID

Herreklip 600 KR.
Barbering 300 KR.
Book your favorit barber.

HISTORIEN BAG

Ejendommen, hvor Barberen i Vognmagergade ligger, blev bygget i to trin. Den første del, Gutenberghus, i 1914 og forlængelsen, hvor Barberen er placeret, i 1936. Før byggeriet var der flere gamle huse i et meget tæt område på stedet. I et af disse huse, i kælderen ved siden af Vognmagergade, var en barbersalon, hvis ejer hed Poulsen (det oprindelige skilt hænger i den nuværende forretning). Da Egmont H. Petersen fonden køber grundene for at bygge den nuværende Gutenberghus, bliver husene revet ned.

Den ejendom, hvor "Filmhuset" er placeret var det første Gutenberghus (bygget i 1914). På daværende tidspunkt var direktøren I.C. Petersen, og han blev barberet ved barber Poulsen i kælderen. I den nye bygning, er butikkerne ved at blive oprettet i hele stueetagen og alle disse butikker ejes og drives af Gutenberghus. Direktør I.C. Petersen insisterer på, at der skal oprettes en Barber i den nye ejendom.

1937.jpg

Den første anvarlige for Barberen i Vognmagergade hed Kaj Ratsack Due. I foråret 1940 fik han en ung, nyuddannet lærling, Mogens Christensen. Kaj Ratsack Due blev pensioneret relativt hurtigt, hvorefter en ny ansvarlig, hvis navn ikke er kendt, blev ansat. Men han forlader også sin position efter kort tid og Gutenberghus beder i 1944 Mogens Christensen om at overtage posten i barberen. Under krigen blev vinduerne ud til Vognmagergade blændet, så du ikke kunne se ind i forretningen, da Mogens Christensen var aktiv i modstandsbevægelsen. I 1951 sælger Gutenberghus alle butikkerne til de respektive ansvarlige, så Mogens Christensen bliver selvstændig barber det år. Han udvikler sig til at blive en meget dygtig og respekteret barber, der hjælper med at hæve fagligheden og serviceniveau i barber faget.

Mogens Christensen uddannede og beskæftigede nogle af de første kvinder i barber saloner i Danmark. Det var meget nyt dengang. Så nyt, at flere af de københavnske aviser skrev om det. September 1966 er Niels Clemmensen ansat som assistent i Barberen i Vognmagergade, hvor han arbejder sammen med Mogens Christensen plus et varierende antal frisører - både kvindelige og mandlige. I 1986 overtog Niels Clemmensen forretningen, og han ejede butikken indtil 1. juni 2007, hvor den nuværende ejer Jonas Shiran Larsen overtager forretningen.

salonen.jpg